Известие

Collapse
No announcement yet.

VDC, SRS i ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Еми незнам,може да се нправи,ма няма да е лесно,иначе аз нямам такива драми,просто 159-ката има копче
    Късметлия

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

П.С.Ти сигурен ли си че имаш ВДЦ,би трябвало всички В6 да имат,ма все пак,знаем че италианците събират колите си на поляната и слагат квото им падне
    Това за поляната е добро. Тази снимка която съм сложил по-нагоре си е мойто табло и към инструкцията на колата имам допълнително приложение за VDC системата и най-важното пробвал съм го и съм убеден че има, като почне да поднася без да съм подал газ, почва да примига лампата на таблото и да усещам как колата натиска спирчки по колелата и отива на където съм завъртял волана значи има (най-лесно се разбира на сняг/лед, че на асвалт си трябва скорост за да поднесе и е опасно ако не си на писта)
    Last edited by savoibul; d.m.y г., 14:59.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
    Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
    FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Mury, сигурен ли си, че на 159-ката може да изключиш ВДЦ-то от бутона?
      При 156-ца и 166-ца както знаеш ВДЦ-то няма шанс да го изключиш по нормален начин.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Mury, сигурен ли си, че на 159-ката може да изключиш ВДЦ-то от бутона?
        При 156-ца и 166-ца както знаеш ВДЦ-то няма шанс да го изключиш по нормален начин.
        Бате не е като да нямам такава кола,едно натискане на бутона-изключваш АСР,второ продължително натискане-изключваш ВДЦ,до следващото гасене и палене на колата.На бутона си пише АСР/ВДЦ.

П.С.За 166 ФЛ не съм сигурен дали неможе,нека кажат собствениците,но доколкото помня Евро 4 би трябвало да могат,имам спомне че например на Бобо ГТВ-то може да се изключва от копчето............
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Еми незнам,може да се нправи,ма няма да е лесно,иначе аз нямам такива драми,просто 159-ката има копче

П.С.Ти сигурен ли си че имаш ВДЦ,би трябвало всички В6 да имат,ма все пак,знаем че италианците събират колите си на поляната и слагат квото им падне
          историята е по скоро:
          -абе Тоци Бегали, готов ли си с окабеляването на тая пуста алфа
          -кажи-речи
          -ми айде да си ходим че съм гладен

и после някой като мен седи над мануала и гледа как + от акумулатора по схема влиза на крак 30 на релето, а в действителност е хакнат на крак 87 да го ева
          точка

Comment

Бате не е като да нямам такава кола,едно натискане на бутона-изключваш АСР,второ продължително натискане-изключваш ВДЦ,до следващото гасене и палене на колата.На бутона си пише АСР/ВДЦ.
            ............
            Ами именно за това те питам, защото знам, че я раздвижваш по цял ден
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Колеги все пак въпроса беше ако на алфа 166 98г на конзолката има бутон с управление за отваряне на капачката на резервоара и две тапи съответно с включена букса в която са наредени 14 кабела то сменявайки тази конзолка с друга съответно с копчета то биха ли могли да станат активни те и ако могат да се активират някой екстри (ASR, STR, TCS и др.) то кои са те
              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                Колеги все пак въпроса беше ако на алфа 166 98г на конзолката има бутон с управление за отваряне на капачката на резервоара и две тапи съответно с включена букса в която са наредени 14 кабела то сменявайки тази конзолка с друга съответно с копчета то биха ли могли да станат активни те и ако могат да се активират някой екстри (ASR, STR, TCS и др.) то кои са те
                Няма да стане.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Примерно с леки доработки да кажем като круйза Все пак си мисля че толкова много заложени кабели за една капачка
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                    Примерно с леки доработки да кажем като круйза Все пак си мисля че толкова много заложени кабели за една капачка
                    Не е толкова лесно колкото си мислите,първо трябва да е заложено в централата на АБС-а,второ нямате датчик на волана,трето нямате датчик за странично ускорение,да продължавам ли...................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не е толкова лесно колкото си мислите,първо трябва да е заложено в централата на АБС-а,второ нямате датчик на волана,трето нямате датчик за странично ускорение,да продължавам ли...................
                      И според мен това е много сложно и сигорно ще излезе по евтино да си смениш цялата кола, с такава кято ги има тези функции.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                      Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                      FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
                        И според мен това е много сложно и сигорно ще излезе по евтино да си смениш цялата кола, с такава кято ги има тези функции.
                        Абсолютно Аз имам и ъглов датчик и такъв за странично ускорение,от 147 са,но някой ако иска да се занимава,мога да му ги преотстъпя

Comment

Ако компютъра не намира датчиците (ъглов и този за страничното ускорение), АБС ще си има и ще си работи ЕБД-то - пробвано лично Изписва ми грешка АСР итн... Но всичко друго си работи - идеалка за писта На мен АСР-а повече ми пречи от колкото да помага, особено в такова лизгаво време...

Пример: изнасям се в ляво да изпреваря и давам цялата газ - в този момент АСР-а се включва и ми спира рязко подаването на газ. Така реално оставам в насрещното до колата, която изпреварвам, а от среща идва друга кола и се гледаме "влюбено"...
                          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 11:37.
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

[QUOTE=savoibul;989764]................................. VDC и на таблото има следната индикация която мига по един начин за включване на системата за контрол на приплъзването (TCS) и по друг за включването на VDC

Колега да попитам, как точно мига по различни начини, ако може да обясниш.
                            При мен когато сработва само премигва - тоест светка гасне светка гасне. Само по усещане и чуващ се звук разбираш дали намалява гориво или натиска спирачка.
                            sigpic
                            Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                            АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

когато задейства - премигва лампата.
                              точка

Comment

Според мен не ти трябва да гледаш толкова лампата,много е просто,според мен като се движиш направо,няма как да се активира ВДЦ-то,а само АСР.Ако вече колата е в завой и усетиш че поднася,и започне да мига лампата и колата да издава странни звуци/ужасяващо тропане откъм окачване и спирачки/ значи се е активирало ВДЦ-то.

Comment

Working...
                                X